Feed on
Posts
Comments

Nu exista esec, ci numai feedback

Acest postulat considera ca din orice esec se poate invata ceva si poate fi utilizat ca mecanism de autoreglaj si autocorectie. Presupune centrarea pe solutii si nu pe probleme. Cu totii ne-am impotmolit la unele examene, am suferit in dragoste, am cladit unele planuri care s-au distrus neasteptat. Aceste rezultate nu pot fi considerate esecuri cu toate ca educatia si cultura si-au pus amprenta pe acest nume, ci experiente din care avem intotdeauna de invatat iar obiectivele nu se pot realiza prin ce s-a incercat pana atunci. Ceea ce numim esec este pur si simplu un rezultat care difera de expectatiile noastre.

Fostul Presedinte ale Statelor Unite, Abraham Lincoln considera esecul ca fiind un mod de intoxicare a mintii. Sa va dezvaluim cateva experiente considerate de el feedback-uri si nicidecum esecuri, inainte de a ajunge cel mai influent om din lume: a esuat in afaceri la varsta de 21 ani, a fost invins in alegerile legislative la varsta de 22 ani, a esuat din nou in afaceri la varsta de 24 ani, a fost coplesit de moartea iubitei lui la varsta de 26 ani, a avut o cadere nervoasa la varsta de 27 ani, a pierdut in alegerile pentru Congres la 34 ani, a pierdut in alegerile pentru Congres la 36 ani, a pierdut in alegerile pentru Senat la 45 ani, a ratat postul de vice-presedinte la 47 ani, a pierdut in alegerile pentru Senat la 49 ani. Dupa toate aceste experiente a ajuns Presedintele Americii la varsta de 52 ani.

Incheiem acest postulat cu o poveste celebra despre Thomas Edison. Dupa ce a incercat de 9.999 ori sa perfectioneze becul electric fara sa reuseascǎ, cineva l-a întrebat: „Ai de gand sa ratezi si a zecea mia oara?” „Dar nu am ratat. Doar am descoperit inca o cale de a nu inventa becul electric.”

Leave a Reply

Close It